FAQ

Veelgestelde vragen over wasbare luiers

Producten

Wat voor het eerste gebruik?

Voor het eerste gebruik moeten de SmartAss luiers en de bijgeleverde inleggers worden voorgewassen om loszittende vezels en productieresten te verwijderen. Het wassen zorgt ervoor dat de absorberende vezels in de stof los komen zodat ze beter gaan absorberen. Een ongewassen luier zal maar heel weinig vocht opnemen wat kan leiden tot lekkage. Het maximale absorptievermogen wordt pas na meedere wasbeurten bereikt. Na 3 keer wassen is 80% van het absorptieniveau wel al bereikt. Ons advies is daarom om alle nieuwe luiers minimaal 3 keer voor te wassen. Ze kunnen meegewassen worden met elk wasje tot 40 graden en tussentijds drogen is niet nodig (mag wel). Vanaf 7 a 8 keer wassen is een luier op volle absorptie, lekt je luier dus in het begin nog, dan kun je er voor kiezen hem nog enkele keren te wassen voor je hem weer in gebruik neemt. 

Hoe gebruikte luiers bewaren?

Werp het gebruikte inlegvel in de prullenbak. Stop de vieze luier in een droge afgesloten waszak of wasmand. Bewaar vieze luiers maximaal 3 dagen voor ze te wassen.

Hoeveel wasbare luiers nodig?

Hoeveel wasbare luiers nodig? Met een set van 24 wasbare luiers heb je voldoende voorraad tijdens het wassen en drogen om er voltijds mee aan de slag te kunnen. Ben je niet zeker of je voltijds met wasbare luiers aan de slag wilt en wil je graag een luierpakket samenstellen op maat van jouw noden en intenties? Dit kan heel eenvoudig en snel via onze luierkiezer simulator tool.

Wat met de kaka?

Het gebruikte inlegvel werp je gewoon in de vuilbak. Je kan vaste stoelgang eventueel eerst wegspoelen in het toilet. 

Hoe wasbare luiers wassen?

Gebruik een kort voorspoelprogramma om het grove vuil uit de luiers te spoelen. Stop de wasmachine niet te vol. Gebruik bij voorkeur een wasmiddel in poedervorm met maximaal 5% zeep en zonder parfum of bleekmiddelen. Gebruik geen vlekkenverwijderaars of wasverzachter. Dit kan nl. een laagje op de inleggers achterlaten waardoor ze met de tijd minder gaan absorberen. Ecologische wasmiddelen zijn over het algemeen af te raden. Die wassen vaak niet krachtig genoeg schoon, waardoor luiers eerder kunnen slijten en er vuilopbouw kan ontstaan. 

Was op een temperatuur van 40 graden en maximaal 1000 toeren. Inleggers en nachtluier kunnen op 60 graden, maar 40 volstaat normaal. Bekijk ook onze video tutorial over wassen.

Hoe drogen?

De SmartAss luiers mogen niet in de droger. De inleggers en nachtluier kunnen wel in de droger, maar op een koude stand. Hang de luiers aan een droogrek met de brede voorkant naar boven.

Toch last van lekken?

Zorg dat de luierbroekjes goed aansluiten om de benen en dat er geen stof meer zichtbaar is. Bij de buik en de rug moet dit niet te strak. Hier moet je ongeveer 2 vingers ruimte vrij te houden.

Hoe vlekken verwijderen?

Om vlekken te verwijderen kun je luiers en inleggers het beste in de zon laten drogen. De zon werkt als een natuurlijk bleekmiddel om vlekken uit je inleggers en luiers te verwijderen.

 

 

Service

Levertijd

Bestellingen worden binnen de week door ons verwerkt en verstuurd. Je krijgt een mail van zodra je bestelling verzonden is. De standaard levertijd voor leveringen binnen België is 2-3 werkdagen. Door drukte bij de koeriersdiensten kan het soms zijn dat je bestelling langer onderweg is dan gewenst. Je kan je status van je bestelling volgen via de track & trace mail die je van ons ontvangt. Voor leveringen naar Nederland, ga je best uit van 10 dagen.

Retourneren

Wil je een bestelling retourneren? Geen probleem! Binnen de 14 dagen mag je ongebruikte en ongewassen producten  terugsturen. Val je net buiten deze 14 dagen? Neem dan voor de zekerheid contact met ons op. De kosten van de terugzending zijn wel voor eigen rekening. Na het ontvangst van de terugzending storten wij het aankoopbedrag binnen 2-3 werkdagen terug op je rekening.

Als de teruggestuurde producten niet aan onze retourvoorwaarden voldoen, dan moeten wij de terugzending helaas weigeren. Neem bij twijfel op voorhand contact met ons op.

Betaalmethoden

Betalen via de webshop kan eenvoudig met Bancontact, iDeal of Paypal.

CASH enkel op afspraak en wanneer je ter plaatse wilt komen afhalen.

Verzendkosten

Bestellingen worden binnen België en Nederland gratis verstuurd vanaf €100. Voor bestellingen onder de €100 of naar andere landen, betaal je een bijdrage voor het versturen.

Naast deze veelgestelde vragen over wasbare luiers, kan je ook onze informatiepagina raadplegen voor meer info over wasbare luiers. Antwoorden op veelgestelde vragen over wasbare luiers  komen ook aan bod in onze instructie video’s op ons YouTube Kanaal.  Je kan je ook inschrijven voor een gratis online luier tutorial.

veelgestelde vragen over wasbare luiers veelgestelde vragen over wasbare luiers veelgestelde vragen over wasbare luiers

WASBARE LUIERS per stuk

Newborn Overbroekje (2-6kg)

11,95
190,00599,00
-10%

Crèche / Kinderdagverblijf Luierpakket

Crèche/kinderdagverblijf pakket | 2-delige luiers

Original price was: €212,00.Current price is: €190,00.
-12%
327,00342,00
Uitverkocht
14,95
Uitverkocht
14,95

KADOBON

Kadobon

5,00525,00
-21%

VOORDEEL PAKKETTEN

Tweeling pakket (voltijds)

685,00700,00

VOORDEEL PAKKETTEN

Testpakket Wasbare Luiers

47,00