Over ons

Wij maken wasbare luiers met liefde voor een nieuwe generatie.

SmartAss is een ecologisch en duurzaam Belgisch merk. Wij geloven in een nieuwe generatie die het ook verdient om op een schone planeet op te groeien. Daarom ontwierpen we lokaal een unieke, moderne en duurzame luier die gebruikt kan worden van baby tot peuter. SmartAss is een wasbare luier 2.0: slim, modern en supereenvoudig in gebruik. Poepsimpel 😉 Om jouw afval te verminderen en steeds opnieuw te gebruiken. Onze luiers zijn beter voor de billetjes van je kindje, je portemonnee én voor onze planeet. Samen zorgen we ervoor dat de ecologische voetafdruk van je kindje zo klein mogelijk blijft. Hierdoor zetten we  samen babystapjes  voor een beter klimaat en een betere wereld – één luierwissel tegelijk!

All rights reserved. Copyright SmartAss diapers2020. 10

“Ecologische en sociaal verantwoorde producten met hoge eisen aan materiaalkeuze”

~ SmartAss Diapers

Omdat we ecologische en sociaal verantwoorde producten lokaal willen maken, werken we ook samen met Belgische maatwerkbedrijven. Zo staat een Brussels naaiatelier in voor het vervaardigen van de SmartAss wasbare billendoekjes. Dit naaiatelier biedt vrouwen die minder gemakkelijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt, een opleiding tot naaister. Het project wil op deze manier banen creëren voor deze vrouwen en zo een springplank zijn naar een job in modeontwerp. SmartAss wil op termijn ook heel graag verder lokale samenwerkingen uitbouwen  met sociale maatwerkbedrijven in eigen land. 

SmartAssdiaper.be belgisch ontwerp

SmartAss is geboren, om de stap naar wasbare luiers een stuk eenvoudiger te maken.

“Toen ik zwanger was van mijn eerste zoontje wilde ik graag een duurzaam alternatief voor wegwerpluiers.  Zo kwam ik voor het eerst in contact met de wereld van wasbare luiers. Het was echt héél moeilijk om hier een weg in te vinden en om een goede wasbare luier te vinden die aan al mijn verwachtingen voldeed…

Dit moet toch zoveel makkelijker, sneller en beter kunnen, dacht ik toen… En het SmartAss zaadje werd geplant!

Na jaren praktijkervaring en onderzoek in de wasbare luiermaterie, besloot ik deze kennis duurzaam in te zetten door ouders te helpen om, heel laagdrempelig, de stap naar wasbare luiers te zetten. Naast het delen van kennis, wou ik ook graag een wasbare luier kunnen aanbieden die voldoet aan de verwachtingen van jonge ouders. Een Belgisch ontwerp dat duurzaam, modern en eenvoudig is. En zie daar, de geboorte van SmartAss! SmartAss wasbare luiers 2.0 zijn wasbare luiers made easy, comfortabel & cute!”

Met SmartAss willen we kleine stappen zetten richting grote verandering. Zo hopen we samen met jullie een steentje bij te dragen opdat ook onze kinderen nog zullen kunnen genieten van een mooie planeet! 

– Nele