SmarTAss duurzaamheidsaanpak

We believe we can all make a difference

Onze SmartAss collectie draait om slim ontwerp, duurzaamheid, gezondheid en gebruiksgemak!

 

Duurzaamheidsaanpak

we stand for peace

Oekraïne

De vrienden van SmartAss hebben een actie voor Oekraïne op poten gezet en ook SmartAss sponsort mee…

Deze 2 dozen met een 100-tal SmartAss luiersgingen mee met een lading hulpgoederen richting Oekraïne. Nico Vanderelst van Bekkevoort reist maandelijks met hulpgoederen naar ginder. Hij heeft daar nl. een houtbedrijf en kent de mensen wat een geruststelling is dat alle hulp zeker goed terecht komt. In Oekraïne werden ze overgenomen door zijn vrienden, waaronder een arts, die de verdeling van hulpgoederen coördineren. We hebben gehoord bij Nico wat er nodig is en onder meer herbruikbare luiers zijn super welkom. #hart-onder-de-riem-luier-rond-de-poep #samen-sterk ??

Meer info
Belgian Design

SmartAss duurzaam ontwerp

Slim Ontwerp
De SmartAss luier is een wasbare luier 2.0, dankzij de snelle vochtopname, het hoge absorptievermogen, de slanke pasvorm, en de korte droogtijd. Bovendien heeft de SmartAss luier een stevige comfortabele rugelastiek en dubbele lekgoten, die zorgen voor een optimaal lekvrij ontwerp.  Onze drukknopen zijn zeer slijtvast en een heel duurzame sluitingsoptie. 

Gezondheid
No chemicals in SmartAss luiers, no no! Wegwerpluiers daarentegen gebruiken bv. super absorberende korrels (SAP of sodium polyacrylaat, de gel die het vocht absorbeert). Deze materialen zijn zo  absorberend dat ze ook het vocht uit jouw baby’s billen kunnen onttrekken. Als je bovendien weet dat de huid van een baby vijf keer dunner is dan die van een volwassene, dan kan je ook begrijpen waarom er zo vaak billenzalf gebruikt wordt, wat eigenlijk niet nodig is. Met SmartAss weet je precies welke natuurlijke stoffen er tegen de tere huid van jouw baby zitten. SmartAss wasbare luiers zijn natuurlijk zacht voor je baby’s billen en zorgen voor een minder geïrriteerde huid.

Gebruiksgemak
De SmartAss luier is verstelbaar in maat en absorptievermogen waardoor deze aanpasbaar is aan de noden van elk kindje: van baby tot zindelijke peuter. De SmartAss wasbare luiers 2.0 zijn wasbare luiers made easy, comfortabel & cute!

Met liefde voor de Planeet

SmartAss duurzaam product

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, de natuur en onze planeet. Dat Moeder Aarde je dankbaar zal zijn omwille van het wasbaar luieren van je kleintje is zeker!

SmartAss herbruikbare luiers zijn immers niet alleen veel goedkoper dan wegwerpluiers, ze zijn ook veel ecologischer, want je kindje gebruikt ze steeds opnieuw. Je helpt het milieu het meest als je minder wegwerpluiers gebruikt. Je spaart daarmee afval, grondstoffen, energie en water en geld uit. Het zou ook beter voor de gezondheid, comfort en welzijn van je kindje zijn. Maar hoe groot is dat verschil nu eigenlijk precies tussen wegwerp en SmartAss herbruikbare luiers? Dat kan je berekenen met onze SmartAss Cost Saving Calculator!

Reken uit
 
Bamboe? Leer hoe!

Gemaakt door de natuur, voor de natuur

SmartAss wasbare luiers zijn gemaakt van natuurlijke materialen die lief zijn voor onze planeet, zoals bamboe, omdat dit onze beste kans biedt op een duurzame toekomst. Heerlijk zacht. (H)Eerlijk duurzaam.

Bamboe is duurzaam

Bamboe zelf is een duurzaam materiaal. Bamboe is de snelst groeiende plant (grassoort) ter wereld, het groeit meer dan een meter per dag! Een ander natuurlijk voordeel van de plant is dat deze geen pesticides of extra water nodig heeft. Het enige wat bamboe nodig heeft om te groeien is zonlicht. Een bamboe moederstam maakt na het kappen weer nieuwe kleinere stammen aan. Hierdoor vult een bamboe bos zich weer snel aan en kan er meermaals worden geoogst.

Een ander voordeel van bamboe is dat het een aanzienlijke hoeveelheid zuurstof geeft in de atmosfeer, meer dan bomen. Bamboe draagt sterk bij tot het verminderen van het niveau van koolstofdioxide (CO2) in de lucht en het verminderen van bodemerosie. 

Dit maakt bamboe een erg milieu- en natuurvriendelijke grondstof voor het maken van textiel. Daarnaast heeft textiel dat van bamboe gemaakt is een aantal andere mooie eigenschappen die het een ideaal materiaal voor SmartAss maken…

Bamboe is antibacterieel

Bamboe heeft een antibacteriële werking wat helpt om de luier geurvrij en fris te houden

Het unieke aan bamboe is namelijk dat de bamboeplant zelf een antibacteriële stof aanmaakt, waardoor er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn zoals pesticiden en kunstmest om bamboe te laten groeien. Dit in tegenstelling tot de katoenteelt dat erg belastend is voor het milieu omdat er veel water, pesticiden en kunstmest wordt gebruikt. De Japanse Textiel Inspectie Association heeft aangetoond dat zelfs na 50 wasbeurten de antibacteriële werking van bamboe voor meer dan 70% behouden blijft.

Bamboe heeft een uitstekend absorptievermogen

De bamboevezels hebben hun sterk absorberende karakter te danken aan hun gaatjesstructuur waarmee het weefsel snel vocht opneemt. Bamboe kan 60% meer vocht opnemen dan katoen. Hierdoor zijn SmartAss luiers minder dik, maar absorberen ze toch meer.

Bamboe is temperatuurregulerend

De ademende structuur van de bamboestof biedt een verkoelend effect in de zomer en in de winter voelt bamboestof warmer aan. Bamboestof past zich dus aan aan de lichaamstemperatuur van je kindje.

Bamboe is hypoallergeen

Bamboe is van nature hypo-allergeen en daardoor is dit de ideale stof voor baby’s met een gevoelige huid of allergieën. Tevens is bamboe van nature resistent tegen en voorkomt het de vorming van schadelijke bacterieën en schimmels.

Bamboe is (h)eerlijk zacht

Bamboo is heerlijk zacht en glad. Eén van de zachtste stoffen van moeder natuur, you will love the way it feels!

Ook Hennep is een absolute ‘superslurper’

We houden bij SmartAss ook van van hennep omdat ook dit een duurzame grondstof is met een beperkte impact op het milieu. Hennep is een absolute ‘superslurper’ die als hennep booster aan de bamboe inlegger kan worden toegevoegd bij nachten of veelplassers.

bron video ‘How bamoo fabric is made’ by Bamboo-Comfort

Materialen

Gecertificeerde stoffen

Wanneer je op zoek bent naar ‘betere’ wasbare luiers, zijn er veel verschillende aspecten waarmee je rekening kunt houden. Wat ‘beter’ voor jou betekent, is heel persoonlijk en kan meerdere aspecten bevatten: de oorsprong van de vezels, het land waarin het wordt geproduceerd, hoeveel water er gebruikt wordt, de manier waarop het wordt verpakt, de carbon footprint, het gebruik van natuurlijke materialen, et cetera. Bij SmartAss vinden we het bovenstaande allemaal belangrijk. 

Een manier om meer inzichten te krijgen, en dus een echte keuze te kunnen maken die gestoeld is op feitelijke informatie, is producten kopen die een certificering hebben. En dat is precies wat je kunt verwachten SmartAss. Certificering met oog op duurzaamheid en transparantie in productieketen staan @SmartAss prioritair. Wij werken daarom enkel met gecertificeerde stoffen als OEKO-TEX 100.

DESIGN INSPIRED BY NATURE

There is no better designer than nature

Niet alleen zijn onze SmartAss luiers duurzaam gemaakt door én voor de natuur, ook het ontwerp en de kleuren werden geïnspireerd door de natuur. Of om het met de woorden van de beroemde ontwerper Alexander McQueen te zeggen: “There is no better designer than nature.” Kleuren met een knipoog naar de ongerepte natuur van onze prachtige planeet! Een planeet waar hopelijk ook de volgende generatie (die nu in luiers zit 😉 ) van zal kunnen genieten. ♥

Welke SmartAss collectie kies jij? : down-to-earth, Green Mamacita of Beach baby?

SmartAss Collecties | Inspired by Nature
Duurzaam belGisch ontwerp verantwoord gemaakt

Ethische samenwerking in binnen- en buitenland

SmartAss werkt samen met twee naaiateliers, eentje in China en eentje in België.

Zoals je hierboven kon lezen is bamboe een ideaal materiaal voor wasbare luiers. Bamboe is  een inheemse plant in China die er dankzij het klimaat optimaal groeit. De bamboesoort die wordt gebruikt voor de SmartAss luier heet moso-bamboe. Deze bamboesoort wordt, bij SmartAss, duurzaam geoogst in de Zhejiang-regio in China. Dat is ook de reden dat we, na lang zoeken en screenen, een samenwerking zijn aangegaan met een lokaal Chinees naaiatelier. Het atelier heeft meer dan tien jaar ervaring met het verwerken van natuurlijke, lokaal geproduceerde bamboestoffen tot duurzame luiers en kleding, ook voor de Europese markt.  Bij de keuze van deze partner hielden we rekening met de kwaliteit van het werk, de stoffen, de certificering, en de omstandigheden waarin gewerkt wordt.

Tegelijkertijd kozen we er ook voor om een deel van onze productie in België te vervaardigen om zo het sociaal engagement ook in eigen land aan te gaan en als kleiner duurzaam merk ook lokaal in België te produceren.

We staan in direct contact met onze Belgische en Chinese partner zodat we een goede kwaliteit kunnen blijven garanderen. 

LOKALE PRODUCTIE  | Sociaal engagement 

Made in Belgium Belgium

Omdat wij bij SmartAss ecologische en sociaal verantwoorde producten maken, stellen we niet alleen hoge eisen aan onze materialen, maar werken we ook volop aan het uitbouwen van samenwerkingen met sociale maatwerkbedrijven in eigen land. Momenteel werken we voor een deel van onze collectie al samen met een sociaal naaiatelier in Brussel.

Lees meer | Over Ons
Grote stappen richting verandering met een kleine voetafdruk

Goede doel | klimaatcompensatie

Omdat we onze uitstoot volledig willen uitwissen, vinden we dat wij, ook al zijn we maar klein en in opstart, verantwoordelijk zijn voor onze ecologische voetafdruk. Daarom investeren we in klimaatcompensatie door projecten te financieren die onze voetafdruk neutraliseren waar deze initieel gezet wordt. Zo steunen we via The Gold Standard het programma Efficiënter koken en verwarmen in China om mensen uit de Chinese provincies Shanxi, Hubei en Guizhou te helpen geld te besparen, jobs te creëren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Lees hieronder meer over dit programma.

Lees meer
betere wereld start bij onszelf

Duurzaam ondernemen

De aarde een beetje beter achterlaten voor de volgende generatie, dat is voor ons de nummer 1 reden om voor wasbare luiers te kiezen.

Bij SmartAss zetten we niet alleen in op ecologische producten, maar werken we ook zoveel mogelijk met groene koeriers en gerecycleerde of hergebruikte verpakkingen. Bovendien printen we niet meer dan nodig (je factuur ontvang je via e-mail), verplaatsen we ons met de fiets, drinken we kraanwater in plaats van water uit plastic flessen en steunen we duurzame initiatieven. Zo proberen we een duurzame bijdrage te leveren en zetten we ons in voor een schone planeet voor onze kinderen. Dat is ons doel. Doe je mee?

Reken uit wat jij kan doen voor de planeet Kies voor wasbaar

WASBARE LUIERS per stuk

Bamboe luier (tweedelig systeem)

18,9524,95

WASBARE LUIERS per stuk

Overbroekje (tweedelig systeem)

12,95

WASBARE LUIERS per stuk

Newborn Overbroekje (2-6kg)

11,95

Duurzaamheid

design inspired by nature